Jump to content
Cover for Duvan som ljög
Isbn: 978-87-2696-701-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories
Accessible since: November 2021

E-book

Duvan som ljög

'– Jag har ätit små krokodiler, sade Vinge plötsligt.
– Kro-kro, vad är det för något?
– Krokodiler. Har Gurli verkligen aldrig hört talas om krokodiler? Tänk! Har Gurli aldrig hört svalorna tala om krokodiler i Afrika. Svalorna äter krokodiler där.'

Vinge är en självutnämnd charmör och tycks veta allt som är värt att veta. Gurli känner sig riktigt dum och oerfaren i hans närhet. Ska hon tacka ja till hans frieri? Detta är premissen till titelnovellen 'Duvan som ljög', som avslutar denna underhållande och varierande novellsamling. Dessförinnan får vi stifta bekantskap med en rad intressanta karaktärer, såsom kamelflickan Tuja och den evige alkoholisten Jönsson. Vi får också uppleva århundradets teaterinsats, om än på ett något annorlunda vis. Totalt finns här tolv stycken noveller, i en samling som publicerades först ett år efter författaren Jascha Golowanjuks död.


Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone